Danne Dahlin

”Det som driver mig är viljan och lusten att berätta mänskliga historier. Den här pjäsen berättas från de kvinnliga huvudrollernas perspektiv. Den skildrar en tid av krig där dessa människor tvingas uthärda de mest fasansfulla brott mot mänskliga rättigheter. Jag blev väldigt tagen på våran första reading då alla karaktärer kom till liv och även om vi gestaltar en svunnen tid så är detta högst aktuellt än idag. Jag är stolt över att få vara en del av denna ensemble och berätta denna viktiga historia. Att tala om det är det bästa vi kan göra för att inte glömma.”

Så här säger Danne om Låt Oss Tala Ut.

Danne Dahlin är aktiv som dansare, skådespelare, musikalartist & koreograf. Sin professionella utbildning fick han på Kungliga Svenska Balettskolan samt vidare studier i New York och Los Angeles. Danne är även utbildad till skådespelare på Guildhall School of Music and Drama i London samt på Stockholms Dramatiska Högskola.

Dannes karriär sträcker sig över 15 år och han har arbetat med en mängd olika genrer. Bland annat har han jobbat med danskompaniet ItDansa i Barcelona, gjort huvudrollen i musikalen FAME i Tallinn, spelat rollen som indio i West Side Story på Göteborgsoperan och på Stockholms Stadsteater. Där han även har medverkat i De Tre Musketörerna och Jazzkatter. Som dansare har han uppträtt med flera kända artister som bland annat Agnes, Darin, Petra Marklund, Alcazar, Danny Saucedo, samt världsstjärnor som PINK och Shakira. Danne koreograferade även uppsättningen av Askungen på Maximteatern. På teaterscenen har vi kunnat se honom turnera i Sverige med pjäsen De Jag Egentligen Är med Unga Klara, samt i En Dag och Katitzi på Stockholms Stadsteater.

Danne spelar rollen PIETRIK, en aktiv och ung ledare för den polska motståndsrörelsen, en organisation som tog starkt motstånd mot nazismen, och lyckades rädda många liv.

Kom till teater tre i april om du vill se Danne och alla i ensemblen av #låtosstalaut av

Reality Dansteater Kompani i en unik dansteaterpjäs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s