PARALLELLA SPÅR

” Det är jag som är den andre”

Och så fortsätter livet…

Vi stannade där. I en värld av sorg och mörka drömmar. Det har tagit tid, men hon ville gå vidare. Hon vill besegra alla hinder; på samma sätt som ensemblen i Reality Dansteater Kompani, försöker gång på gång överleva de olika uppmaningarna.


Ett helt år med begränsningar, smittspridning, sjukdomar, tveksamhet, rädsla, hopp, nya begränsningar och nu vaccin. Processen som Marie – Laure har upplevt efter sin tid i Saint Malo och i det trånga huset, liknar på sitt sätt den som världen lever just nu; instängda dörrar, luft som saknas och det är svårt att andas, man här hjälplös.

Efter föreställningen Gränsen bakom oss, ville tre av oss från ensemblen , att fortsätta med det som vi ansåg inte hade tillräckligt utrymme då; vi ville veta vad som händer med Marie- Laure i det vuxna livet och hur hon försöker förstå vem hon verkligen är.


Robin Knight, Sanna Violeta Ribbing och Paula Fuenzalida, bestämde sig för att gå vidare och utveckla rollen i en ny plattform: en dansteater monolog.

Dessa tre scenkonstnärer har även förstått att ett kontinuerligt arbete med dansteater är det som kan hjälpa Kompaniet att säkerställa sin plats som kanske en av få dansteater kompani som Sverige har.


Sedan sin grund, har Reality arbetat hårt för att etablera sig i en scenario där dans och teater går i ett enda kreativt förhållande.


Med Robin som bildkonstnär, författare och skådespelare, Sanna Violeta som dansare och koreografassistent och Paula som koreograf och konstnärlig ledare, öppnar vi vårt arbete till nya uppmaningar och ett mer professionellt arbete.


Vi har undersökt nya sätt att kontakta oss med materialet och genom hårt arbete med dans, gest, ord, poesi, bild och film, hoppas vi snart kunna visa er den nya världen som Marie – Laure har hittat.

Produktionen Marie – Laure är igång och under de kommande månaderna kommer vi att presentera en del av vårt arbete. På grund av nuvarande situation med pandemin, vet vi inte än när premiär kan vara….

Men Vi Är Tillbaka!

Reality Dansteater Kompani
2021 – Stockholm.