GRÄNSEN BAKOM OSS

”Men vad finns det därinne? Bakom den här dörren finns ännu en låst dörr som är lite mindre. Och vad finns bakom den? En tredje låst som är ännu mindre. Och bakom den? En fjärde dörr och en femte, och så fortsätter det tills man kommer till den trettonde låsta dörren, som inte är större än en sko.”

Så här börjar vår nya dansteaterpjäs GRÄNSEN BAKOM OSS.

Pjäsen är en fri tolkning av boken ”Ljuset vi inte ser” av Anthony Doerr. Vi rekommenderar starkt att ni även läser boken, vår källa.

Vår pjäs går över alla gränser som ord, plats, rörelse, hjärna och hjärtat kan försätta oss i. Vi rör oss i ett scenario där tiden och tidpunkten, dagen och dagsupplevelsen, rösten och ordutvecklingen, blicken och ögonblicket låter oss växa och lära känna varandra. Detta är en pjäs där ingenting har ett slut eller en början, allting låter sig få ta plats i tid och rum tillsammans.

Pjäsen utspelar sig i mitten av Andra Världskriget. Det rör sig mellan en liten stad i Tyskland, och en liten stad i Frankrike. Huvudrollerna är två unga människor som kanske råkade födas i fel land, under fel tid, på fel plats och under fel omständighet.
Pojken är en fattig storebror och föräldralös tysk pojke som försöker hitta sin identitet och gå ut ur fattigdomens mardröm, medan hon är en fransk älskad blind flicka vars universum och värld rör sig mellan smak, färger och eviga räkneord som språket inte kan hjälpa att fylla i.
Ödet gör så att de har varit länkade hela deras existens utan att veta det. Det är först vid krigets slut då de märker att dem finns och hur mycket dem egentligen har gemensamt.

Pjäsen är en hyllning till alla krigets offer men också dem nuvarande utsatta barn som bor i krigsområden.

Vad finns bakom dessa murar och deras blickar?
Hur är det att växa upp och se sig omkring i en värld där glädje, kärlek och hopp exempelvis kan vara att kunna räkna antal varv runt ett kvarter eller något så enkelt som att kunna få bröd att dela med flera andra?

PREMIÄR: FREDAG 8 MAJ KL. 19.30

Föreställningar:
SÖNDAG 10 MAJ KL. 18.00
LÖRDAG 16 MAJ KL. 19.00
SÖNDAG 17 MAJ KL. 18.00

Plats:
Teater Pero, Sveavägen 114

Biljetter:
http://www.pero.se/gastspel/gransen-bakom-oss

Välkomna!