Del 1: De 4 Hörnen

”Jag vill inte fortsätta gå i mörkret utan att veta vart jag ska ta vägen…
jag vill lämna en blonma där min pappa är…”

(José, son till en försvunnen pappa, Chile, 1976 )

De fyra hörnen, en dansteaterpjäs baserad på intervjuer av barn till de föräldrar som försvann under Pinochet i Chile.

Anna, Jerry, William och José känner inte varandra; deras öde korsas när de börja att leta efter svaret på samma fråga: ”Var är min pappa?”. Deras gemmensamma plåga: de är barn till fänsglade och försvunna föräldrar, föräldrar som blev fängslade och tortuerade på grund av deras politiska åsikter.

Landet är Chile, som mellan 1973 och 1989 levde riket i en lång, mörk och tragisk natt; Anna, Jerry, William och José har överlevt, fysisk,  men inte socialt eller psykologisk.

De 4 Hörnen är deras berättelse. Varje hörn är en sorg historia, en längtan till ett positivt svar, ett svar som fortfarande inte kommit upp: de letar fortfarande på dem.

denna dansteaterföreställning behandlar traumat hos dem som var barn till de personer som försvann. En berättelse om barn utan föräldrar, om deras ensamhet, rädsla och glädje att hitta varandra.

”Dónde están?”  är deras oändliga verkligheter, deras oändliga ord.

I ROLLERNA:
ANNA: Charlotta Lindström /Malin Nilsson
YERRY: Erik Nihlgård/ Richard Wellmar
WILLIAM: Eugenio Burgos /Damir Radovic
JOSÉ: Luis Villalobos

PRODUCENT; Brita Namerius
Koreografassistent: Brita Namerius
REGI/KOREOGRAFI: Paula Fuenzalida
MANUS: Paula Fuenzalida
MUSIK: Manu Chao och Vivaldi
I samarbete med: Sensus, Agera Kulturskolan, Chilenska Riksförbundet, Amnesty på Universitet- grupp 330 och Stockholmsuniversitets studentkår

Resultat första delen De Fyra Hörnen
1 Produktionsresultat
De Fyra Hörnen spelades under fyra dagar i Rotundan i Allhuset, Campus Frescati på Stockholms universitet. Ungefär 180 personer såg pjäsen och ensemblen samlade in ca 10.000 kronor i biljettintäkter och försäljning av kaffe och kakor. Både ämnet och arbetet på scenen mottogs med största uppskattning av publiken. Många blev imponerade av ensemblens prestation.
2 Material
Från De Fyra Hörnen finns både foton, videoupptagning och en tidningsartikel i Gaudeamus som presenterar pjäsens process och utveckling. Tack vare detta fantastiska resultat kan den här andra delen av trilogin, få en bättre ekonomisk och konstärlig start. Fem av de sju skådespelarna/dansarna från De Fyra Hörnen kommer att vara med även i Tre älskade: kärleken står i vägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s