Vår filosofi: alltid transparens, tydlighet och empati

Om vi någon gång slutar vi följa  vårt motto,  då är det för att vi inte har mer hopp i vår värld. En sådan tid har inte kommit än, en sådan tid vill vi ej ska komma.

Vi , Reality dansteater Kompani, ska alltid öppet och respektfullt försvara samtliga människors fri – och rättighet oavsett vart de befinner sig eller vilken orsak påverkar deras frihet och integritet.

Jag  har själv blivit av med mina rättigheter när jag var en ung person. Såhär skriver jag i min senaste bok om min ungdomstid:

Den 11 september 1973 hände den vändpunkt i mitt hemland som gjorde att mitt liv förändrades. Den kom med militärkuppen den dagen .

Militärkuppen leddes av Augusto Pinochet som stöddes av bland annat CIA………Jag kunde inte acceptera stöder för militärjuntan. Som många runt om i världen sa så skulle Chile uppleva en förskräcklig och lång fascistisk diktatur. De hade rätt.

Vi var en av många familjer som levde från 11 september 1973 och framåt i smärta och mardröm…… terrorn varade i sjutton år….. min kropp har kvar känslan av slagen mot min egen hud, vattenkanonernas piskrapp och den brännande tårgasen i ögonen – som citroner hjälpte mot så att jag kunde se igen…. jag såg vänner falla, gråta och förlora hoppet. Hand i hand med släkt , kära och nära, vänner och bekanta som tvingades fly eller tystades for alltid. 

Där vill jag stanna, precis med den sista meningen: hand i hand med släkt, kära och nära , vänner och bekanta som tvingades fly, eller tystades för alltid”.

Föreningen Reality dansteater Kompani kommer alltid att stå för dem som är mest utsatta i världen, i en arbetsplats eller i ett samhälle.

Paula Fuenzalida

Konstnärligledare Reality Dansteater Kompani.