ENSEMBLEN GRÄNSEN BAKOM OSS.

Här är vi som är med i uppsättningen Gränsen bakom oss.

SANNA VIOLETA RIBBING.

Spelar rollen Marie – Laure. En fransk blind flicka som lever själv under Andra Världskriget i Frankrike.

Sanna Violeta har varit aktiv dansare sedan barnsben; hon dansar både inom utbildning men även med arbetserfarenhet av olika slag de tre senaste åren. Hon har går sedan åk 4 i den musikdramatiska grundskola Kulturama i Hammarby Sjöstad; där har hon testat mest musikalstil och även teaterarbete. Kulturskolan var en av de första utbildningar utanför vanlig undervisning som hon testade på; där var showdans och jazz hennes grund. Hon fortsatte sedan med några enstaka kurser på kvällstid i kulturama kursverksamhet för att från och med 2014 fram till idag hitta sitt dansfäste i Base 23 Stockholm Danskompani streetlinje steg 4; och det är i Base23 som kärlek till dansen i alla sina stilar och grund har utvecklats mest. Det är även här som jobbet har kommit upp; hon har arbetat som dansare på forskar Grand Prix Final Event, där hon deltog i den underhållande slutakt på Nalen i Stockholm; för bara några veckor sedan var hon även med i Barnens Allsång på Skansen, som bakgrundsdansare bakom artisten Adrian Macéus. Men det är inte enbart dansscen som hon har testat; Sanna Violeta har även varit arbetat som assisten och medverkat i danspedagogiska workshop med barn i åldrar 3 – 6 under sin praktik på kreativt lärcenter , i kulturförvaltningen i Malmö.

Dansteater har hon även provat någon gång. Hon har deltagit i vår senaste uppsättning ”Gracias a Violeta Parra que me ha dado tanto” ( ni hittar mer info om det på vår hemsida); eftersom hon pratar flytande spanska, har hon kunnat gestalta den chilenska folkkära artisten Violeta Parra som ung kvinna i den föreställning. Pjäsen blev en succé och publiken kunde bara sitta och känna tillsammans med den unga Violeta allt sorg och lycka hon så väl uttryckte det. Den här var hennes första professionell uppsättning inom scenkonst och dansteater, och även i vår kompani, Reality dansteater.

Sanna Violeta har som mål att kunna arbeta kreativt och pedagogisk inom dansbranshen. Hennes mål är att påverka strukturer och inspirera sina medmänniskor. Vi tror säkert att hon når sina mål utan problem.

ALEX ÖBERG

Spelar Werner. En tysk fattig och föräldralös pojke som lever under Andra Världskriget.

Alex Öberg började bygga upp sin erfarenhet inom dans vid tio årsålder. Även han är en gammal elev i Kulturama grundskolan inriktnings dans, sång och teater – musikal; efter han slutade grundskolan tog han plats i Södra Latins gymnasium (inriktning dans) för att sedan fortsätta sin gymnasieutbildning i Kungliga Svenska Balettskolan, nuvarande skola. Alex är också en dansare från Base 23, åtminstone fram till 2017; i den här skolan valde han danslinje och han kom upp till steg 5 i den. Inom varje skolinriktning har Alex varit aktiv i de olika skolföreställningarna och i varje och en av dem har han visat hans briljant talang. Arbetslivserfarenhet har han inom dans tack vare sitt medverkan i olika evenemang såsom Stockholm Water Prize eller Finlands 100 årsjubileum. Alex har även medverkat i uppsättning ”Drottning Kristina” av Hans Marklund. Några platser där han dansat på är Stadshuset och Kungliga Slottet. Beträffande teater har Alex för det mesta medverkat i musikal – sammanhang i roller som exempelvis Danny Zuko ur Grease.

Alex har även haft en extra roll i vår senaste uppsättning om Violeta Parra. Han har filmat under föreställningar och ansvarat också för bild och video som marknadsförde den produktionen. Om ni tittar på vårt projekt ”Gracias a la Violeta Parra quo me ha dado tanto”, här på vår hemsida, ser ni bilder och korta video som Alex har skapat åt oss.

HUGO LÖNNBORG

Spelar rollen Volkheimer. En tysk stor soldat, bästa vän till Werner. Volkheimer överlever Andra Världskriget.

Hugo har också provat scenen i hans grundskoleutbildning i kulturskolan Raketen; efter det fortsatte han på Södra Latin gymnasium- estetisk linje inriktning dans, hans nuvarande skola. Utanför den vanliga undervisningen har Hugo stärkt sin dansteknik i danskola House of Shapes. Det är även i den här skolan där han har praktiserat ett tag. Vad det gäller jobbdans, har han erfarenhet som bakgrundsdansare i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest där han var en del av nytolkningen av ”Heroes” av Måns Zelmerlöw.

Hugo vill jobba kreativt inom dansbranschen och sätta upp egna föreställningar på diverse scener. Han är samarbetsvillig och ödmjuk nog för att ta in råd och instruktioner som han får; två mycket viktiga egenskaper för att kunna jobba i en konstnärlig grupp som vår. Hugo har redan visat framgång och är redan in i arbetet för sina mål: fredag den 23 augusti visas hans dansfilm ”dreamscape” i Lava under fontän, Stockholms Stadsteater; filmen har även stöd av Stockholms Stad.

ROBIN KNIGHT

Robin spelar ”Marie – Laure” som vuxen.

Robin har en lång erfarenhet inom teater och scenkonst. Från att hon tog  enstaka kurser i skådespeleri, filmskådespeleri och fördjupad scenframställning i Kulturama,  fram till ett årsutbildning i Stockholms Elementära Teaterskola och på senaste tiden  ”Intuition in Acting” –  workshop med Stephen Rappaport. Hon har gestaltat flera olika roller i olika fristående kompanier; för att nämna några exempel så spelade hon Antonia i pjäsen ”The Open Couple” av Dario Fo i  regi av Georgia  Kontesido med Stockholm Players och deltagit i ”Tågrånet”, en interaktiv föreställning för barn sommaren 2018 med Tornet Productions. Hon har även varit med i uppsättningen ” Det välsignade barnet” av  Astrid Saalbach med Teateriet och som Terese Bergmann regisserade 2005. Robin har även skrivit och framfört en egen monolog; ”Tyngdlös” som hon spelade under 2002. Under åren har Robin varit rollspelare i rekryteringssammanhang i assessment centers för potentiella ledare. Även film och TV har hon undersökt genom att medverka i olika skolproduktioner och på senare tid medverka i ett antal reklamfilmer. Hon har även börjat prova på röstjobb och medverkat i en reklamspot för  Flickorna Larsson, 2019. I vårt dansteaterkompani har hon även varit med: maj 2016 gav koreografen ut sin andra bok ”Oändliga verkligheter”; och i samband med bokreleasen deltog Robin tillsammans med Sanna Violeta i en kort presentation av hela dansteater trilogin. Ni hittar bild och information om boken här på vår hemsida. Robin kommer att spela Marie – Laure i vuxenålder.

BIANKA- BELLA LINDBERG GALATZ

Spelar rollen ”dansare”

Bianka är också en gammal elev från Kulturama Grundskola i Hammarby Sjöstad. Hon studerade i musikal inriktning , alltså med sång, dans och teater som träning under dagarna. Det är i den här skolan som hon medverkade i slutproduktionen, musikalen ”Grease” där hon spelade Rizzo. Parallellt till sin grundskoleutbildning, gick hon i Dansskola, Jordbro United; så småningom börjar hon att lägga grund till sin framtida karriär inom scenkonst; här dansade hon showdans, modern jazz, hiphop, streetdance mm. Efter grundskolan kom gymnasiet och där är hon nu: Bianka studerar nu sitt tredje år i Stockholms Estetiska gymnasium- inriktning dans; även här i stilarna jazz, modern dans och balett viktiga.

Bianka har dock inte bara studerat och få in kunskap i scenkonst, hon har även medverkat i olika föreställningar: inom dansskolan Jordbro United utmärker sig sitt medverkan i Highschool musical, Annie, och The Wiz. På senare tiden har Bianka medverkat i ett dansprogram, ”Dans på röda linjen”; utöver kunskap och mer praktik inom dans, fick hon också möjligheten till en studiebesök på Dans och cirkus högskolan.

Biankas roll som en av de dansarna i vår uppsättning, är hennes första medverkan i Reality dansteater förening. Vi hoppas att det inte är den sista.

                      

CLEOPATRA JOSEPHSON

Spelar en av dansarna

                        

Cleopatra studerar i Adolf Fredriks Musikklaser sedan åk 4. Parallellt till det har hon utvecklat sin scenkonstnärlig utbildning i danskolan Base23 – dansanlinjen där hon fortfarande går på, studerat under ett år dansstilen ”musikal” på Balettakademien och även tagit sånglektioner med sångpedagogen Ceca Wadstein.

Cleopatra har redan vid 15 års ålder, lyckats vara med i två stora scenkonstuppsättningar: Den första var LA BOHÈME med Kungliga Operan där hon spelade ”sjungande barn”. Uppsättningen spelades under två år vid den institutionen. Hon var även en del av den fantastiska ensemblen som under två år erövrade hela Sveriges hjärta på Stadsteater i Stockholm: nämligen, BILLY ELLIOT THE MUSICAL. Cleopatra spelade då rollen July Hope. Uppsättningen ”GRÄNSEN BAKOM OSS” är hennes första tillsammans med vår dansteaterkompani.

WERA NORD

Spelar en av dansarna.

Wera studerar för nuvarande i Stockholms Estetiska Gymnasium, inriktning Estetisk Dans. Hon har dansat sedan hon var sex år gammal, vilket därför kändes det naturligt att gå vidare till en profilgymnasium som denna. Hon har erfarenhet av balett, jazz, modern/nutid dans samt improvisation. Även teater har varit en del av hennes liv genom kurser och lektioner på Kulturskolan Stockholm och Kulturama. Hennes senaste uppsättning i den här scenkonsten är ”Sweeney Todd”  en musical av Stephen Sondheim och Hugh Wheeler, där hon spelade Johanna. 

Vad det gäller arbetslivserfarenhet ser vi att Wera är en mångsidig och samhällsmedveten ung person. Hon har varit både teaterassistent på Kulturskolan i Stockholm där hon hjälpt danslärarna under olika föreställningsperioder; hon har också varit kolloledare på Barnens Ö samt deltagit under ett år i ”Dans på röda linjen” som drivs av DIS (Dans i Stockholms stad och län). Syftet med det här programmet  är att utveckla ungdomars danskunskaper och låta de ta del av dansarenor, scener, organisationer och utbildningar för att få en inblick i livet som professionell dansare. För nuvarande arbetar hon på UNICEF som värvare. Här kommer hennes samhällsbidrag: hon  informerar om vad som händer runt om i världen, något som vi på Reality dansteaterkompani ser det som en prioritet i vår roll som alerta konstnärer. Och det är den här variationen som gör  att Wera behärskar kommunikation och teamwork på olika område.

Hennes mål i livet är att kunna försörja sig som dansare eller på något sätt få in dans i vardagen. ”GRÄNSEN BAKOM OSS” är hennes första dansteater uppsättning med oss och vi vet att det kommer att bidra till att hon så småningom nå hennes dröm.

ANTON CÖSTER

Spelar Étienne.

Anton är en erfaren skådespelare. Han har redan påbörjat ett gediget teaterliv. Han studerade fysisk teaterutbildning vid Kulturama Konstnärliga Utbildningar, men även improvisation, både långform och genrer vid Stockholms improvisationsteater samt vid Gotlands improvisationsteater.

Hans arbetslivserfarenhet är som sagt omfattande. Under flera år har Anton varit anställd hos Romateater där han arbetat i några av William Shakespeares stora verk: ”Lika för Lika”, ”Othello” och ”Fåfängt frieri”. Inom Film och TV medverkade han i produktionen ”Maria Wern: Alla de stillsamma döda” där han spelade den unga Ivan. Anton är mångbegåvad; hans kreativitet går över skådespeleriets gränser. Under ett år ingick Anton i Gotlands Improvisationsteaters fasta ensemble under ledning av Pauline Wolff. Han var också med och startade upp Romateaterns barnteaterläger. Lägret gav honom erfarenhet som både lägerledare och teaterpedagog. Två teatergrupper grundades tack vare Anton och andra teatervänners driftkraft; den första är frigruppen Trappteatern som fortfarande visar sin konst runt i Sverige; uppsättningar ”Sganarelle” av Molieré och Commedia dell’Arte- är några av deras repertoarer. Den andra gruppen är scenkonstkollektivet KLUSTRET. Klustret arbetar med flera olika medier, både film, teater, performance och improvisation. Under hösten 2019 repeteras ”Berg”, en egenkomponerad barnföreställning för åldrarna 10-12 år, som har premiär september 2019.

Utöver det här breda arbetslivet, jobbar Anton också med Poetry Slam och har uppträtt på den Gotländska scenen sedan 2009. Han har även deltagit i SM i Poetry Slam i Visby för det Gotländska laget. Anton deltar för första gången i en dansteateruppsättning med Reality.

                                            

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s