GABRIELLA SKARIN

För 10 år sedan var Gabriella regi- och koreografiassistent för Reality i uppsättningen “S.O.S. världen! Det är jag”. Nu är hon tillbaka men denna gång som skådespelare och dansare i “Låt oss tala ut”. 

Till vardags jobbar Gabriella som assisterande danspedagog inom ett projekt som heter Avtryck där hon arbetar med personer med funktionsvariation. Hon har tidigare arbetat som danslärare på Kulturskolan. Under ett gäng år var hon med i dansgruppen Blackout som fokuserar på dancehall. 

Gabriella älskar både dans, teater och dansteater. Hon har tränat fysisk teater med Teater Slàva under många år. Hon har även gått Teater Tribunalens utbildning “Politisk scenkonst” där hon satte upp en egenskapad monolog vid namn “40 minuter”. Inför valet 2018 var hon med i föreställningen “Plastsoffan” som sattes upp av Streetgäris och uppmuntrade folk till att tänka till kring politiska frågor. 

   Gabriella tycker om när scenkonst utforskar viktiga frågor om samhället. Det var bl.a. därför hon kände att “Låt oss tala ut” var en uppsättning hon ville vara en del av. Krig är ett tungt men viktigt ämne. Det finns en tendens att reducera framförallt kvinnor i krig till passiva objekt men i denna pjäs lyfts människorna fram som subjekt. Dessa subjekt får även mötas och livsöden flätas samman.

Gabriella är också glad över att få vara tillbaka i ett @realitydansteater projekt för att få utforska och fördjupa sig mer i dansteater med Paula.  Gabriella spelar Antonina som är en före detta rysk soldat för röda armén. Hon är stark och tuff men också skadad och lider av sina minnen. Gabriella spelar även Caroline, efter den riktiga Caroline Ferriday som var en amerikansk societetsdam som hjälpte flyktingar under och efter andra världskriget.