Om Robin

från ” PARALLELLA SPÅR”
Robin Knight

Robin knight

Robin Knight har på olika sätt arbetat med skapande genom hela livet. Det finns ingen tydlig ensam röd tråd, utan hon har följt olika trådar: Skådespeleri, sång, konst och att skriva.

Som lite äldre har hon gått olika kurser och utbildningar i skådespeleri; bland annat S.E.T. – Stockholms Elementära Teaterskola, ”Intuition in Action” med Stephen Rappaport och diverse kurser på Kulturama.

Hon har gestaltat flera roller i olika fristående kompanier; för att nämna några exempel så spelade hon Antonia i pjäsen ”The Open Couple” av Dario Fo i regi av Georgia Kontesido med Stockholm Players och deltagit i ”Tågrånet”, en interaktiv föreställning för barn sommaren 2018 med Tornet Productions.

Hon har även varit med i uppsättningen ” Det välsignade barnet” av Astrid Saalbach med Teateriet och som Terese Bergmann regisserade 2005. Robin har även skrivit och framfört en egen monolog; ”Tyngdlös” som hon spelade under 2002. 

För Reality Dansteaterkompani har Robin Knight spelat birollen av Marie-Laure som vuxen i föreställningen Gränsen bakom oss 2020. Robin har också arbetat med scenografin och bild för både Gränsen bakom oss och den här monologen.

Nästa sida presenterar vi SANNA VIOLETA