ANNA ADOLFSSON

Anna Adolfsson lever framförallt genom det kreativa skapandet inom scenkonsten, teater, dans, sång, film, performance, yoga, måleri, foto, musik m.m.  Anna har rest en hel del och inspireras av alla sina äventyr och möten runt om i världen… Hon har bott bl.a i Italien, England, Spanien och Sydafrika, men har alltid haft sin bas i Sthlm. I över 20år har hon försörjt sig på detta som sin huvudsakliga inkomst. 

Hon är även utbildad på 1-årig yogalärarutbildning med inriktning skapande rörelse samt gått en 2-årig ledarskapsutbildning med inriktning normkritiks och socialkonstruktionistiskt perspektiv. 

Sedan 2018 har hon arbetat som en del av fasta ensemblen på Sagolandet Tomteland uppe i Dalarna utanför Mora, där hon spenderar ca hälften av året. Resterande tid av året tillbringar hon sin största del i Sthlm, men tar även konstnärliga uppdrag på andra platser i Sverige och världen. Hon blandar framförallt scenkonst, film och foto uppdrag. Det kreativa skapandet är viktigt och hon lyssnar på det inre i den mån det e möjligt när hon väljer vilka projekt hon ska medverka i.

Om hennes inre process säger hon :

Jag älskar det kreativa utvecklande, när vi skapar tillsammans och möts. Att på så vis försöka förstå livet och dess mysterium. Jag är nyfiken. Jag har alltid haft ett stort behov av att förstå och uttrycka hur det känns i mig själv och genom mötet försöka förstå hur det är för allt annat liv jag möter här på jorden.  Jag älskar det kreativa mötet för det får oss att växa och på så vis ständigt utvecklas. Jag lever här och nu, men försöker förstå det förgångna, samtidigt som jag drömmer och försöker skapa en så ärlig, sann framtid som möjligt.

ANNA i Låt Oss Tala Ut
Anna spelar rollen Zuzanna, en polsk läkare som blev fångad med sin syster och mor av nazistiska soldater i hemstaden Lublin. De levde flera år i Hitlers enda koncentrationsläger för kvinnor: RAVENSBRÜCK. I Annas arbete med rollen Zuzanna har man fokuserat på att ”återberätta och läsa” Zuzannas bästa väninnas dagbok , Gabriella. Gabriella lyckades inte överleva kriget och dog i koncentrationsläger. Zuzannas mål är att läsa hennes dagbok och på det sättet minnas henne och alla som dog i Ravensbrück.

Vår pjäs #låtosstalaut, är precis det som Anna önskar arbeta med i det skapandet : ”
Jag tänker mycket på världen vi lever i. På jorden och allt dess liv. Så länge jag kan minnas har jag velat skapa en värld där vi alla får leva i fred och frihet”.

Anna Adolfsson som Zuzanna , ”Låt Oss Tala Ut”.
Musik i videon: Isak Mård.

I nästa sida, läser ni om Gabriella Skarin