Anna Fylkehed: Musikalartist

Anna är 23 år från Kumla, Närke. Hon har en bakgrund som fotbollsspelare och truppgymnast och gick estetiska linjen med inriktning dans på gymnasiet.

Efter gymnasiet gick hon på Musikteaterskolan i Bjärnum som är en ettårig förberedande folkhögskoleutbildning inom show och musikal. 

Anna sökte sedan olika yrkesutbildningar inom musikal och kom in på Stockholm Musikalartistutbildning (SMU) som är en treårig konst- och kulturutbildning. Den senaste produktionen hon gjorde var ”Chicago – High School Edition” som var slutproduktion för den utbildningen och den spelades på Maximteatern i Stockholm. Anna tog examen i juni 2022.

Hon har jobbat som dansare för Region Örebro Läns feriepraktik sommaren 2017 och har jobbat med artisten Jasmine Kara som dansare och skådespelare.
Anna är både skådespelare, dansare och koreografassistent i Låt Oss Tala Ut.

Om Låt Oss Tala Ut

Vad som fick mig att söka var intresset för att berätta kvinnors historia i allmänhet men dessa kvinnors historia i synnerhet. Jag blev väldigt tagen av att läsa manuset och det väckte en frustration men också ett driv i mig. Speciellt med karaktären Kasia som jag ska spela då hon är en ung tjej som ska hitta sin plats i världen men också hitta sin plats i världen med ett brinnande krig som pågår. Vad bidrar det hon upplever i kriget till att hitta sin plats? Vad gör det med en ung människa? 
Anna spelar huvudrollen KASIA, en ung polsk kvinna som tillhörde den polska motståndsrörelsen. Kasia blev arresterad av nazisterna i hennes stad Lublin och transporterades sedan till den nazistiska koncentrationsläger för kvinnor Ravensbrück. Hon drabbades av stora sjukdomar och skador på grund av flera grymma operationer och medicinska experiment med ämnet som sulfanomid

Här ser vi Anna dansa med vår fd dansare Danne Dahlin.

Nu presenterar vi Kajsa Sundström