Dansteater kurs HT 2013

Under vår och höst 2013 startade vi två olika dansgrupper:

a) Teater och danslek på spanska!: den ena gruppen  hade som medlemmar, fyra olika spansktalande barn mellan 4-6 år gamla. Syftet med den här gruppen var att kunna träna språket samtidigt som vi rörde på oss till spansk och latinoamerikansk musik. Vi lade grunden, förstås till dynamiska danslekar och teknik som även hjälpte barnen i uttryck, balans, koordination och styrka. Det blev såklart många roliga och bussiga stunder som vi upplevde i. Men vi upptäckte snart att genom den lekfulla kontakten kunde vi också skapa korta teatraliska scener; och från  dessa scener kom vi snart in på dans och kreativa rörelser. Resultatet av det vi tränade på blev en mixad teaterlek och dansföreställning. Se gärna bilder på vår uppvisning här på denna sida nedan!

b) Dansteater och musikal: efter en lång process med att strukturera kursen på så sätt att den skulle bli så komplett och motiverande för alla, så dök upp den här nya stilen: dansteater och musikal; den första är för mig mycket känd och bekant men inte så den andra stilen. Då blev det barnens mål att hantera den musikal stilen i kursen. Utifrån teaterimprovisationer, mycket dansträning och även sång, kunde de själva skapa en historia som identifierade deras vardag. Det blev intensiv och mycket fantasifullt gång på gång; de stora utmaningar var, utöver att både spela teater och dansa, att kunna sjunga och skriva en egen låt. Låten spelade vi in sedan på vår musikstudio och den blev symbolen för det arbetet vi lade fram varje söndag. Pjäsen hade som drama, en vänskaps triangel, där både musik, idoler, fester, konsert och en egen band blev centralt. De var tre fantastiska tjejer som hanterade en 30 minuters lång dansteaterpjäs (med sång inklusive) och som hade premiär den 1 december i Lilla Murgröna i Salems bibliotek.  Jag är så imponerad av allt de lyckades åstadkomma!

Under vårtermin 2014 har vi valt att vila och ta paus med danskurserna för att ägna  mer tid åt vår kommande dansteater produktion som ska ha premiär i maj.

Men nya ansökan och anmälan till höstens kursens kommer att finnas här på hemsidan senare under våren! Välkommen att söka in!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s