Integration och Kultur: såhär ska vi jobba

Arbetssätt

Pjäsen kommer att resultera i ett video dansteaterverk. Verket innebär att i filmen visas det vardagliga livet av både burmeser och palestiner som bor i Sverige; vi kommer att visa deras arbete och sysellsättning i deras stadsområde. I filmen kommer även att understrycka livet på två eller tre av dem som sedan gestaltas på scenen. I scenen gestaltas dessa individens drömmar, önskemål, frustration och ”den gömda berättelsen” som inte är möjligt att visa dagligen; den sorg eller hopp som de bär i, blir centralt i scens gestalning. Skådespelare/dansare blir då förmedlare och den konkreta länkan mellan burmeser, palestiner och publiken. Meningen är att vi som är på scenen blir en kanal för deras ”gömda berättelsen”.

Ensemble består av både dansare och skådespelare som har både arbetat tillsammans eller känt varandra sedan tidigare produktioner och som har dans och teatererfarenhet. Det finns   dansare/skådespelare, regissör/koreograf assistent,  scen/kostymsansvarig och en kameraman. Under föreställningsperiod ska vi också räkna med en ljud/ljustekniker samt en bildproducent.

Metod utöver uppsättningens konstnärliga innehåll

Arbete för mänskliga rättigheter: Olika organisationer för mänskliga rättigheter kommer att bjudas

in att se pjäsen och informera publiken om deras arbete genom broschyrer .

Diskussionskväll: Vid ett senare tillfälle kan ensemblen organisera en diskussionskväll då teman kan vara: ” Burma och Palestina; två politisk och staligt instabila länder, vars befolkoning lider av dessa olösa konflikter” ; ”Hur lever en burmes och en palestinier i ett tryggt, stabilt och demokratiskt land som Sverige?”

-Öppen frågestund: efter varje föreställning vill vi prata med publiken om Burma och Palestina och om hur har varit vårt produktionsarbete sedan den första kontakten med dem; vi vill att publiken ska kunna reflektera över deras situationer och inse att ett vardagligt liv ibland är en stor utmaning och plåga.

Under hela vårterminen söker vi aktivt bidrag och sponsring till projektet, från alla möjliga statliga och enskilda privata organisationer och fonder intresserade av kulturella och integrations frågor.

En reaktion till “Integration och Kultur: såhär ska vi jobba

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s