Koreografen

PAULA FUENZALIDA

Paula är uppvuxen i Chile och är högskoleutbildad skådespelare och koreograf. Hon har många uppsättningar bakom sig både som medverkande och koreograf. Mellan 1996 -1999 satte hon bland annat upp dansteatertrilogin “Man dansar det mänskliga” på National Ballet- Baquedano Teater i Chile och på Spegelteatern i Sverige. Trilogin resulterade också i en bok med samma namn.  Hon drivs av att påverka människor och framförallt med temat att varje människa själv kan påverka sitt eget öde. Hon har en lång och gedigen erfarenhet av både dans och teater vilket gör att just dansteaterformen är hennes främsta verktyg. Paula är upphovskvinna av dansteatertrilogin ”oändliga verkligheter” och konstärlig ledare för Reality dansteaterkompani.  I juni 2015 publicerade Paula sin senaste bok ” Oändliga verkligheter”. Boken är skriven både på spanska och svenska. Den handlar om allt arbete, bakgrund, livsfilosofi och produktion i hennes senaste dansteater trilogi med samma namn.

Att kunna även behärska spanska, modersmålet, ger henne större alternativ av skapelse och kreativitet. Under 2017 var Paula ansvarig för och konstnärlig samordnare av pjäsen ”Gracias a Violeta Parra que nos ha dado tanto”, en hyllning till den chilenska artist, sångare, författare och folkdansare Violeta Parra. Det är kanske många av er som känner till sången ”Jag vill tacka livet”. Pjäsen blev en succé och ni kan se och läsa en del av denna på vår hemsida.

Paula fortsätter arbeta med mänskliga rättigheter som fokus i hennes verk där dans, teater och film kan enas och bilda en ny vision av konst. Just nu befinner sig hon i en ny fas: att ge upphov till det nya manuset ”Gränsen bakom oss”.

Paula arbetar också som lärare i Moderna språk och Samhällsvetenskapliga ämne på en högstadieskolan i Hammarby Sjöstad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s