Gränsen bakom oss. Vi söker dig….

Men vad finns det därinne? Bakom den här dörren finns ännu en låst dörr som är lite mindre. Och vad finns bakom den?En tredje låst som är ännu mindre.Och bakom den?En fjärde dörr och en femte, och så fortsätter det tills man kommer till den trettonde låsta dörren, som inte är större än en sko.

Så här börjar vår nya dansteaterpjäs GRÄNSEN BAKOM OSS.

Pjäsen är baserad på boken ”Ljuset vi inte ser” av Anthony Doerr. Vi rekommenderar starkt att ni även läser boken, vår källa.

Vår pjäs går över alla gränser som ord, plats, rörelse,  hjärna och hjärtat kan sätta i. Vi rör oss i ett scenario där tiden och tidpunkten, dagen och dagsupplevelsen, rösten och ordutvecklingen, blicken och ögonblicket låter oss växa, lära känna varandra och ens själv. Det är en pjäs där ingenting har ett slut eller ett start. Det finns en gräns men den gränsen öppnar nya dörrar och bakom dessa finns det ytterligare nya gränser som i sin tur guida oss till nya dörrar, steg, universum.

Pjäsen utspelar sig i mitten av Andra Världskriget.  Det rör sig mellan  en liten stad i Tyskland, och en liten stad i Frankrike. Huvudrollerna är två unga människor som kanske råkade födda i fel land, fel tid, fel plats, med fel omständighet. Medan en är en fattig storebror och föräldralös tysk pojke som försöker hitta sitt identitet och gå ut ur frän fattigdomens mardröm, så är hon en fransk älskade blind flicka, vars universum och världen rör sig mellan smak, färger och eviga räkneord som språket inte kan hjälpa att fylla i.

Ödet gör så att de har varit länkade hela deras existens utan att veta det till krigets slut, då vet dem att de finns och hur mycket de egentligen har gemensamt.

Pjäsen är en ära till alla krigets offer men också de nuvarande utsatta barn som bor i krigsområde. Vad finns det bakom dessa murar, deras blickar, deras hopp? Hur är det att växa upp och att se sig omkring i en värld där glädje , kärlek och hoppet kan exempelvis vara att kunna räkna antal varv i ett gatuhörn  eller så enkelt som att kunna få bröd som delas med flera andra också?

Om du gärna vill vara med och bygga upp det här tillsammans med oss är du välkommen att kontakta oss på mejladressen: realitydansteater2013swe@gmail.com

Eller ring/smsa: 0735118748.

Välkommen att vara en del av oss! 

http://