BLENDA THORÉN

Blenda hamnade i  teatern och dansens  värld redan som fyraåring då hon började på Vår Teater och var med i uppsättningar samt gick på barnbalett.
I lågstadiet upptäckte hon  musiken och skrivandet. Hon började skriva dikter, sånger och fotografera samt bildade sitt första band. Dessa intressen utvecklades och fick henne  att gå teatergymnasium och turnera runt som tonåring med föreställningar.

Blenda utvecklade även vidare intresset för foto och musik  genom att vara  fotoassistent där hon assisterade  i skivomslag plåtningar och i musikvideos  samtidigt som hon turnerade med band.
Blenda har  gått på Kulturamas Skådespelarlinje och på Politisk Scenkonst på Teater Tribunalen och ett gäng år gick hon teater och kreativt skrivande på  folkhögskola och universitet. Under tiden var hon  skådespelare i ett antal uppsättningar  och fortsatte som basist och  låtskrivare och  och släppte skivor, samt tillbringade sin fritid med dans.

Hon har alltid tyckt om att starta upp saker och arrangera. Hon har arrangerat konserter och performancekvällar och startat popklubbar  och varit dj  och fotograf för klubbar, band och teatergrupper.   Genom tiden ökade intresset för konstnärligt ledarskap  och regi och hon startade upp en teatergrupp där hon  skev manus, regisserade och var skådespelare .   Förutom att medverka i Låt oss att tala ut skriver Blenda just nu på ett nytt teatermanus.

Om Låt Oss Tala Ut


Blenda fastnade för projektet Låt Oss Tala Ut pga sättet gruppen skulle arbeta på med dans och rörelse för att berätta en viktig historia.
Hon arbetar med två roller på vår pjäs: Halina, en polsk-tysk mor som hamnar på koncentrationsläger tillsammans med sina döttrar i Ravensbrück , och hon spelar också NATALJA, en rysk kvinna som gick in i den röda armén och stred för sitt ”fosterland” som hon säger själv.
Blenda är också regiassistent till Paula, konstnärlig ledare för projektet.

 #låtosstalaut har premiär i april. Boka då från 19-21 april & den 23 april för att se Blenda skapa dansteater tillsammans med hela ensemblen

Nu presenterar vi Anna Adolfsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s